Intramurale zorgsector

Het uitvoeren van bouwkundige werkzaamheden in de intramurale zorg vraagt om een speciale aanpak. We hebben te maken met cliënten met verschillende aandoeningen en om de overlast voor hen zo veel mogelijk te beperken, moeten we makkelijk mee kunnen bewegen.


Verbouwen

Het verrichten van verbouwwerkzaamheden binnen de zorgcentra is een noodzakelijk kwaad. Dat vraagt om goed overleg tussen ons en de leidinggevenden op de verschillende afdelingen. Als bijvoorbeeld de eetzaal door ons moet worden omgebouwd tot multifunctioneel ontmoetingscentrum, is het maken van duidelijke afspraken en een heldere communicatie absoluut een must. Op die manier kunnen wij ervoor zorgen dat het dagritme van de aanwezige cliënten zo min mogelijk wordt verstoord.

Renoveren

We spelen in op de wensen van de opdrachtgevers als het gaat om renovatiewerkzaamheden. Dat kunnen kleine, maar ook grote renovaties zijn. Uiteraard werken wij hier ook weer onder het mom van ‘geruisloos bouwen’, zelfs als er gevraagd wordt om een hoge bouwsnelheid.

Installeren

Wij verrichten ook aanpassingen aan bestaande installaties. Denk daarbij aan bijvoorbeeld verouderde oproepsystemen, brandmeldcentrales of totale domotica. Maar ook het aanpassen van diverse hulpmiddelen zoals plafondliften met railsystemen, in hoogte verstelbare toiletten, wastafels etc. Installatiewerk is immers ook een wezenlijk onderdeel van verbouw- en renovatiewerkzaamheden.

Behang- en schilderwerk

Momenteel verrichten we veel mutatiewerk. Als een woning leeg komt te staan, zorgen wij ervoor dat deze weer in nette staat is voor de volgende bewoner. Snelheid speelt hierin een belangrijke rol, gezien het feit dat leegstand geld kost. De woningen moeten worden voorzien van glasvezelbehang en daarna wordt er tegenwoordig veel gekozen voor antibacterieel sauswerk.