Extramurale zorgsector

Tegenwoordig zien we een verschuiving in de zorg. Cliënten blijven langer thuis of komen sneller weer thuis om daar te herstellen of te worden verzorgd. Deze ontwikkelingen vragen om aanpassingen in en rondom het huis, die voordelen bieden met betrekking tot de zorg.


Woningaanpassing

Om het voor de cliënt en hulpverlener gemakkelijker te maken, zijn vaak relatief kleine aanpassingen al voldoende. Het verwijderen van bijvoorbeeld vloerdorpels of het verbreden van deuren kunnen al een groot deel van de frustratie verhelpen, zodat het comfort voor de cliënt en hulpverlener wordt verhoogd. In de bestaande woningen passen we steeds vaker antibacterieel sauswerk toe om ziektekiemen en bacteriën geen kans te geven. Uiteraard is het ook mogelijk om nieuwe aanbouw te plaatsen die geheel aansluit op de zorgbehoeftes

Onderhoud

Alles heeft onderhoud nodig, dus ook een volledig aangepast huis. Daar lopen we geregeld tegen beschadigingen of defecten aan, daarom zijn we erop ingesteld om snel en adequaat te handelen en te reageren op hulpvragen.

Unitbouw

Indien er geen goede mogelijkheid is om in de eigen woning de juiste aanpassingen te doen, is het plaatsen van een buiten-unit meestal de beste oplossing. Deze unit kan op verschillende manieren worden ingericht, uiteraard ook afgestemd op de behoeftes van de bewoner. Dat kan gaan om een aangepaste doucheruimte en toilet of een aangepaste slaapkamer. Het komt steeds vaker voor dat we vooraf een plafondrailliftsysteem monteren.

Hulpmiddelen

Gezien het brede scala aan hulpmiddelen, is het vaak moeilijk voor cliënten of mantelzorgers om te beslissen wat voor hen het beste is. Daarom bieden wij de mogelijkheid om dit af te stemmen met onze ergotherapeut. Het gaat daarbij om het plaatsen van beugels op de juiste plek, het op de juiste hoogte plaatsen van toiletten en wastafels etc.